Hopfällbara Diskställ

Köpguide med tips på de smartaste och bästa produkterna!

Att låta disken torka i ett diskställ är sparar mycket tid jämfört med att torka av disken med en handduk. Ett av de stora problemen med att torka disken i diskställ är dock att diskställ tar mycket plats och är otympliga, de är ganska svåra att stuva undan när man använt dem klart. Vill man spara plats och kunna stuva undan diskstället efter användning är ett hopfällbart diskställ lösningen. På den här sidan guidar vi dig till hopfällbara diskställ generellt, vi tipsar om olika lösningar och de bästa produkterna enligt oss och vår analys.

Olika varianter av hopfällbara diskställ

Här går vi igenom några av de vanligaste varianterna av hopfällbara diskställ och de lösningar som de innebär.

Hoprullbart diskställ som går att lägga över diskhon

Den här varianten av diskställ är en av våra favoriter eftersom det sparar väldigt mycket plats. När man förvarar det rullar man ihop det vilket gör att det går att stuva undan lätt samtidigt som det tar minimalt med plats. Dessutom sparar detta diskställ plats i köket även under tiden som disken torkar eftersom det går att lägga ovanför vasken/diskhon. Övriga ytor blir på så vis fria.

Talifoca Hoprullbart Diskställt

Dessa hoprullbara diskställ har halkfria kanter vilket gör att de ligger stadigt över diskhon även om underlaget är blött. Dessutom tål det mycket vikt eftersom gallren är tillverkade i rostfritt stål. Planerar man att köpa denna varianten av hoprullbart diskställ så är det viktigt att man kontrollerar måtten på sin diskho så att man försäkrar sig om att det går att ställa diskstället över den.

Diskställ i silikon med uppfällbara kanter

I den här varianten av hopfällbart diskställ kan disken stå och torka stadigt, såväl tallrikar som glas och bestick. Dessutom är botten tät vilket gör att allt vattnet som rinner av disken samlas upp. Den här typen av diskställ ger en mycket praktisk förvaring eftersom kanterna går att fälla ner. För produkten som vi listat här på sidan innebär det att diskstället i hopfällt läge endast är fem centimeter tjockt. Det är alltså möjligt att stuva undan det på samma sätt som en vanlig skärbräda.

Relaxdays Diskställ med Uppfällbara Kanter

Klassiskt fällbart/vikbart diskställ

Den här varianten av vikbara diskställ säljs hos diverse butiker, bland annat hos IKEA och är en riktig klassiker när det kommer till hopfällbara diskställ. Fördelen med den här varianten av hopfällbart diskställ är att det går att vika ihop så att det blir helt platt. Det tar alltså minimalt med plats när det stuvas och förvaras. En annan fördel med den här varianten är att det rymmer relativt mycket disk samtidigt. Diskstället har flera våningar och det går exempelvis att ställa ganska många tallrikar bredvid varandra i den här varianten av diskställ.

Relaxdays Klassiskt Vikbart Diskställ

Dessa fällbara/vikbara diskställ finns både i metall och i trä. Trä är snyggt men är inte optimalt att torka disk på, eftersom det far illa ganska snabbt i kontakt med vatten. Ibland säljs de med en droppbricka till vilket är praktiskt för att samla upp vattnet. Ska vi nämna någon nackdel så är det att vissa av de fällbara/vikbara diskställen av denna variant är ganska slamriga och dessutom ostadiga.

Silikonmatta

Den här varianten av hopfällbart/hoprullbart diskställ består egentligen bara av en silikonmatta. Det vi gillar med den här varianten är enkelheten. Det är bara att rulla fram det, utan något som slamrar eller som ska fällas upp om monteras. Dessutom ligger det mycket stadigt på underlaget och fångar upp vattendropparna från disken som torkar. Här behöver man heller inte vara orolig för att disken man staplar ska trilla ihop och skadas eller naggas i kanterna. Det här är ett hopfällbart diskställ framför allt för små hushåll eftersom det inte rymmer så mycket disk på tork samtidigt. Många av diskställen som är silikonmattor går även att använda som grytunderlägg, vilket ger det fler användningsområden än bara som diskställ.

iDesign Diskställsmatta i Silikon

Väggmonterat utfällbart diskställ

Det här hopfällbara diskstället kräver lite mer planering och en fast installation, i utbyte kan det dock bli mycket praktiskt och bra. Den här varianten av hopfällbart diskställ är betydligt stadigare än de andra vi listat här på sidan. Dessutom rymmer det i utfällt läge ganska mycket disk på tork samtidigt. Även om den här typen av diskställ blir ganska litet i hopfällt format så går det aldrig helt att få bort, det står alltså halvt framme hela tiden.

Väggmonterat Utfällbart Diskställ