Recension av Menuett Kaffebryggare –

Vi har använt oss av Menuetts kaffebryggare 1,25 L 600W under ett och ett halvt års tid och har därför testat den väl. Något som resulterat i denna recension. Läs vidare för att ta reda på vad vi tycker om Menuetts Kaffebryggare.

Inköp och pris

Vi köpte kaffebryggare på Jula under slutet av 2023. Den kostade då 199 kronor. Vi noterar att den fortfarande har samma pris men att man för närvarande, som en del av en kampanj kan köpa den för endast 99 kronor.

Vad har varit bra med Menuetts kaffebryggare?

  • Fungerat felfritt: Trots sitt låga pris så har kaffebryggaren fungerat felfritt under ett och ett halvt års tid. Inga avbrott eller strul.
  • Gott kaffe: Både vi själva och andra som druckit av kaffet har tro det eller ej gett oss beröm för att kaffet varit gott.
  • Enkel måttning: Vattentanken visar hur många koppar en viss mängd vatten ger. Inget speciellt med det men vi gillar att man skippat halv- och helkoppar och istället bara visar ett mått.
  • Löjligt lågt pris: Priset för den här kaffebryggaren är löjligt lågt sett till värdet man får för pengarna.
  • Enkel och intuitiv: Menuetts kaffebryggare har inga krångliga timers, pip eller specialfunktioner. Man förstår hur allt funkar på den direkt, utan att man behöver läsa bruksanvisningen.

ANNONS:


Vad har varit dåligt med Menuetts kaffebryggare?

  • Plastig: Menuetts kaffebryggare ger generellt sett ett väldigt plastigt och billigt intryck. Den är tillverkad av plast rätt igenom.
  • Filter/melittor passar inte perfekt: Om man använder kaffefilter i papper i kaffebryggaren så bör man känna till att filtren inte passar helt perfekt. Ofta behöver man pilla och lirka lite för att få in filtren i rätt läge. Vid enstaka tillfällen hamnar filtren snett och man får brygga om kaffet i bryggaren.
  • Utseendet: Menuetts kaffebryggare har många bra egenskaper, men dess design och utseende hör inte till dess starka sidor.

Kundomdömen som lämnats hos Jula

Menuetts kaffebryggare har fått ganska bra samlat betyg av kunder hos Jula, i skrivande stund betyget 4,2 av 5. De flesta är nöjda, det huvudsakliga klagomålet som vi hittar är kunder som inte tycker att kaffebryggaren håller det bryggda kaffet tillräckligt varmt.

Sammanfattning och vårt betyg

Även om Menuetts kaffebryggare inte är helt perfekt så tycker vi att det är en riktigt bra kaffebryggare sett till priset som man betalar. Kaffet blir gott och den är lätt att förstå sig på och använda. Vi rekommenderar köp av Menuetts Kaffebryggare och ger den ett samlat betyg på 4,5 av 5.