Rengöra Tangentbordet

Smarta produkterna som hjälper till att hålla tangentbordet rent och fräscht!

Det har sedan länge varit känt att datorns tangentbord är en bakteriehärd. Studier visar att det finns mängder av bakterier på vanliga tangentbord, som ofta är mer förorenade än toalettsitsar. Och särskilt illa är det med tangentbord som används av flera olika personer. Även om lite bakterier på tangentbordet i de flesta fall är ofarligt så finns det vissa bakterier som kan göra dig sjuk. För en friskare tillvaro och en renare arbetsmiljö har vi därför sammanställt denna guide till några av de smartaste produkterna som hjälper dig att hålla rent på och i tangentbordet.

Rengöringsset för tangentbord

Med ett rengöringsset för tangentbord finns det många olika verktyg för att skrubba, skrapa, borsta och blåsa rent mellan tangenter, avsett deras form och funktion.

Meydll Rengöringsset för Tangentbord

Meydlls Rengöringsset för tangentbord innehåller 20 stycken olika verktyg för att rent på, runt, mellan och under tangenter på tangentbordet. Alla verktygen tillsammans med en rengöringsspray samlas inuti en kompakt borste. Det här rengöringssetet går att använda till såväl tangentbord som mobiltelefoner, hörlurar, datorer, plånböcker och klockor vilket gör det väl värt en investering.

Kundbetyg 4,9 av 5

Desinfektionsservetter

Desinfektionsservetter är smidiga när det kommer till att göra en snabbdesinficering av sitt tangentbord. Man kan ha dem stående på sitt skrivbord så att man regelbundet kommer ihåg att torka av det.

höga Desinfektionsservetter
-> SE PRIS

Rengöringsgel för tangentbord

Rengöringsgel för tangentbord är framför allt till för de tangentbord som har stora och höga tangentknappar, där smuts lätt samlas runt och mellan. Man trycker ner den klibbiga rengöringsgelen runt tangenterna och som resultat drar gelen åt sig mycket damm, smuts, gamla hårstrån och smulor som annars kan vara svåra att rensa bort.

Daryy Rengöringsgel

Daryys Rengöringsgel har många användningsområden, bland annat till tangentbord och bilen. Gelen säljs i 4-pack vilket räcker till många tillfällen.

Kundbetyg 4,4 av 5

Elektrisk Dammblåsare

För det dagg som samlas mellan tangenterna så krävs det ofta en ganska stark luftström för att kunna blåsa ur det. I dessa lägen kan man ha hjälp av en elektrisk dammblåsare som ger ett högt (men inte för högt) lufttryck på en liten och koncentrerad yta.

Autbye Elektrisk Dammblåsare

Med Autbyes Elektriska Dammblåsare kan man blåsa luft med ett ganska högt lufttryck på en koncentrerad yta, perfekt för att blåsa bort damm och smuts som samlats mellan tangenterna på tangentbordet. Dessutom medföljer flera olika munstycken som som ger olika utflöden på luften eller gör det möjligt att borsta och blåsa ut luft samtidigt.

Kundbetyg 4,3 av 5

Vad är det som orsakar så mycket bakterier på tangentbord?

De flesta av de bakterier som finns på tangentborden kommer från våra händer. Vi äter, tar tag i handtag, skakar hand med andra, tar oss i ansiktet, näsan med mera. Sammantaget skapar detta ett enormt antal bakterier på våra händer. När vi sedan sitter vid tangentbordet under långa timmar för vi över mängder av bakterier dit. I de flesta tangentbord finns det många små vrår och håligheter där fett, smuts, döda hudceller och damm kan ansamlas, vilket gör det lättare för bakterierna att frodas och förvärrar hygienen ytterligare.

Vad kan man generellt göra för att minska mängden bakterier på tangentbordet?

Ett av de lättaste sätten för att snabbt minska antalet bakterier på sitt tangentbord är att tvätta händerna innan man sätter sig för att jobba. Kanske har man ätit frukost, åkt kommunalt till jobbet och samlat på sig många bakterier som alltså är bättre att tvätta av sig ner i handfatet istället för att få dem på sitt tangentbord. En annan bra förebyggande åtgärd för att begränsa mängden bakterier på sitt tangentbord är att inte äta medan man använder det. Äter man samtidigt som man använder tangentbordet sprider man bakterier dit från sin mun och maten som sedan blir kvar. Andra bra saker att göra regelbundet för att hålla sitt tangentbord rent är att desinficera det. Det gör man ganska snabbt med en desinfektionsservett eller med desinfektionsspray tillsammans med en trasa.